Çiftçi ailesinin mutlu günü

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Şemdinli eski Belediye Başkanı Selahattin Çiftçi'nin oğlu Aziz Çiftçi beraberliğini sürdürdüğü Gönül Oktar ile dünya evine girdi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Şemdinli eski Belediye Başkanı Selahattin Çiftçi'nin oğlu Aziz Çiftçi beraberliğini sürdürdüğü Gönül Oktar ile dünya evine girdi.

Şemdinli Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde yapılan ve iki gün iki gece süren düğün törenine Şemdinli Belediye Eş Başkanları, BDP ilçe yönetimi, Şemdinlili İş adamı Sabri Özel, Araştırmacı Yazar İhsan Çölemerikli, Eski Milletvekili Naim Geylani, STK temsilcileri, ilçe esnafı ile yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı.

İhsan Çölemerikli: 'Çekilen Halaylar Birlik ve Beraberliği Pekiştiriyor'

Düğüne katılan araştırmacı yazar İhsan Çölemerikli, "çekilen halaylar birlik ve beraberliği pekiştiriyor. Kürt halkının halaya tutuşmaları ve sımsıkı el ele kenetlenmeleri birlik ve beraberliği anlatıyor. Ne yazık ki, birlik ve beraberliğimiz sadece çekilen halaylarda sağlanıyor. Maalesef siyasette ise böyle bir birlik ve beraberlik sağlanamıyor. Ancak coğrafya gereği kapalı havzalarda özgür aşiretler bağımsız beylikler statüsünde uzun süre yaşanmış olmaları siyasette dağınık olmalarını etkilemiş. Fakat günümüzde bu davalar aşılarak oyunların üzerinde görüldüğü gibi ulusal birliğe doğru kenetleyerek ilerliyorlar. Bu sevinç tüm yurt şiveleri ile hem paylaşmak hem de müjdelemektir" dedi.

İş Adamı Sabri Özel: 'Herkese huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum'

İki gün iki gece süren Çiftçi ailesinin mutlu gününe katılan Şemdinlili İş adamı Sabri Özel ise "yoğun işlerimden dolayı uzun süredir doğduğum büyüdüğüm şirin ilçemde yapılan düğünlere katılamıyordum. Fakat katıldığım bu düğün beni hem heyecanlandırdı hem de sevindirdi. Tüm ilçe halkı ve tanıdığım herkes yanımda onları da gördüğüm için mutluyum. Gelin ve damat kardeşimize de ömür boyu mutluluklar diliyorum. Umarım en kötü günleri böyle olur. İnsanlarımızı bu şekil bir arada görmek onları mutlu görmek, bu şekil birlik ve beraberliklerini hepsini bir arada görmek sevindirici oldu benim için. Umarım herkes huzur ve mutlu bir şekilde hep bir arada yaşamlarını sürdürürler" dedi.

Son olarak açıklamalarda bulunan Eski Belediye Başkanı Selahattin Çiftçi, düğünümüze iştirak eden ve edemeyen tüm dostlarımıza, ayrıca uzun yol kat edip iştirak eden Sabri Özel’e İhsan Çölemerikli’ye Naim Geylani'ye ve yurt içinden ve yurt dışından telefonla bizleri arayarak mutluluğumuza ortak olan herkese teşekkür ediyorum. 

Ciwan Organize Nevzat Çiftçi'nin sahne aldığı düğüne katılan davetliler birbirinden güzel Kürtçe şarkılar eşliğinde uzun halaylar oluşturdu.
Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2014, 11:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Seval
Seval - 10 yıl Önce

Çiftçiler ailesine mutluluklar cok güzel düğün

elifnur günak
elifnur günak - 9 yıl Önce

ALLAH mutlu mesut etsin

SIRADAKİ HABER