30 yıl önce düşen uçağın pilotu canlı çıktı!

1987 yılında Afganistan'da uçağı düşürülen bir Rus askeri pilotun hâlâ hayatta olduğu açıklandı. Pilot evine dönmek istiyor.

30 yıl önce düşen uçağın pilotu canlı çıktı!
Afganistan’daki Sovyet işgali sırasında uçağı düşen bir Rus pilotun 30 yıl sonra hayatta olduğu ortaya çıktı. Pilotun ülkesine dönmek istediği belirtiliyor.


Uçağı 1987’de düşürülen pilotun hâlâ yaşadığı, Rus Paraşütçüler Sendikası’nın Başkanı Valery Vostrotin tarafından açıklandı. Vostrotin pilotun adını gizli tutarken, “Hayatta. Bu çok şaşırtıcı. Şimdi yardıma ihtiyacı var” dedi.

Silah Arkadaşları isimli bir savaş gazileri örgütünün üst düzey yöneticisi Vyacheslav Kalinin ise “Şaşırtıcı olan şey pilotun uçağı mücahitler tarafından düşürüldükten sonra hayatta kalmasından çok, onlarca yıldır kendisinden haber alamamış olması” dedi. Kalinin, şu an 60 yaşının üzerinde olan askerin, o dönemde savaş esirlerinin tutulduğu Pakistan’da olabileceğini de ima etti.

1979-1989 arasındaki işgalde, Afganistan’da 417 Sovyet askeri kaybedildi veya esir alındı. 15 bin Sovyet askeri de hayatını kaybetti. 125 Sovyet uçağı da düşürüldü. Rusya Afganistan’dan 1989’da çekildiğinde, 300 askerin kayıp olduğu belirtilmişti. O günden bu yana bu askerlerden 30’u bulundu. Gerçek sayının ise bu resmi rakamların üzerinde olduğu belirtiliyor. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2018, 00:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER