AB Komisyonu Başkanı: 'İdam gelirse AB kapısı kapanır'

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "idam gelirse AB kapısı kapanır" diyor. Juncker, Mayıs ayında Erdoğan'dan AB'yle yakınlaşmak istediğine dair izlenim aldığını söylüyor.

AB Komisyonu Başkanı: 'İdam gelirse AB kapısı kapanır'
Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Alman Bild am Sonntag gazetesinde Türkiye’yle alakalı yayınlanan makalesinde idam gelirse AB kapısının kapanacağını söyledi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği için hala büyük bir önemi olduğunu vurgulayan Juncker, “AB komşusunun demokratik, istikrarlı ve ekonomik olarak başarılı olmasını istiyor. Türkiye’nin AB’den uzaklaşmasından ziyade yakınlaşmasını umut ediyorum. AB’ye katılmak isteyen herkes bir değerler birliğine girmiş olur” diyerek Türkiye’nin AB değerlerini benimsemesini istediğini ifade etti.

Juncker’in  aktardığına göre Avrupa’nın en zor zamanlarında bile Türkiye’nin yanında olduğunu ifade eden ve kanlı darbe girişimi sırasında yaşanan görüntüleri gördüğü zaman çok üzüldüğünü belirten Juncker, idam cezasının geri gelmesi durumunda Ankara’nın AB üyeliğine girmek için kapıyı kapatması anlamına da geldiğini söyledi.

Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la buluştuğunu da hatırlatan Juncker, “O dönemde Erdoğan’ın Avrupa’dan uzaklaşmak yerine Avrupa’ya yaklaşmak istediği izlenimini aldım” dedi.

Erdoğan, geçen seneki 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminden beri idam cezasını tekrar yürürlüğe sokabileceği mesajını veriyor.  15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümünde İstanbul’da düzenlenen etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gene bu konuyla ilgili mesajlar vermişti.  Tayyip Erdoğan, “Tüm Güneydoğu’da oralarda bunları tek tek temizliyorlar. Diğer meseleyse parlamentonun meselesidir. Parlamento idam kararı verir, ben onaylarım. Bilmedikleri Türkiye de göründüğü değildir. Ölümü ölümle korkutarak devam edeceğiz. Durmaksızın çalışacağız” demiş ve parlamentodan karar çıkması durumunda idam cezasına onay vereceğini söylemişti. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2017, 23:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER