ABD Başkanı Trump günde 8 saat televizyon izliyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın günde 8 saat televizyon izlediği, Beyaz Saray'da televizyon kumandasına ondan başka kimsenin dokunamadığı belirtiliyor.

ABD Başkanı Trump günde 8 saat televizyon izliyor
New York Times, ABD Başkanı Donald Trump'ın bir gününü nasıl geçirdiğini öğrenebilmek için aralarında danışmanları, arkadaşları ve Kongre üyelerinin de bulunduğu 60 kişiyle görüştü. Buna göre Trump'ın Beyaz Saray'da 5.30'da televizyon izleyerek başlayan gününün 8 saati televizyon karşısında geçiyor.


Trump'ın sabahları kendi sağ/muhafazakar/milliyetçi çizgisine yakın Fox TV'nin Fox&Friends programını izlediği belirtiliyor. Ancak onun "yalan haberler" yapmakla suçladığı CNN ve MSNBC'deki "Morning Joe" programlarını da kaçırmadığı bildiriliyor. Bu programlarda kendi aleyhindeki ifadelerin ona motivasyon sağladığı yorumu yapılıyor.

UZAKTAN KUMANDAYA ONDAN BAŞKASI DOKUNAMIYOR

Arkadaşlarına göre, Twitter performansıyla meşhur Trump, sosyal medyadaki cephanesini televizyonlardan alıyor. Trump gün boyunca en az 4, çoğunlukla 8  saate kadar haber kanallarını izliyor. Böylece kendisi hakkında medyada söylenen hiçbir şeyi kaçırmıyor. Beyaz Saray'da uzaktan kumandaya Trump ve teknik ekibinden başka kimsenin dokunamadığı, Trump'ın kaçırdığı haber programlarını Super TiVo sisteminden kaydederek izlediği belirtiliyor.

Trump, Asya turu sırasında uçakta yaptığı açıklamada "Fazla televizyon izlemiyorum. Benim çok televizyon izlediğimi söylediklerini biliyorum. Bunu iddia edenler sahte kaynakları olan, sahte muhabirler. Tüm günüm belgelerle geçiyor. Sürekli belge okuyorum" demişti.

'KENDİNİ KABUL ETTİRME MÜCADELESİ'

Trump'a yakın kaynaklar, başkanlıktaki birinci yılı sona ermek üzere olan Trump'ın kendisini halen "Özgür dünyanın liderinden çok ciddiye alınma mücadelesi veren, sürekli iftiralarla mücadele eden bir yabancı" olarak gördüğünü ifade ediyor.

Trump'ın seçim zaferi sonrası yardımcılarına başkanlık görevindeki her günün rakiplerini alt ettiği bir televizyon şovu gibi görünmesi gerektiğini söylediği belirtiliyor.

Senatör Lindsey Graham'a göre bu yaklaşım bir problem teşkil ediyor. Graham, "Başkan adayı olmakla başkan olmak arasında bir fark var. Bir savaşçı olmayla başkan olma arasındaki noktayı bulmanız gerekir" diyor.

NY Times'ta, "Bu yaklaşım onu Beyaz Saray'a getirdiyse doğru olmalı" yorumu yapılıyor ancak Trump'ın başkanlığını destekleyenlerin oranı yüzde 32'yle tarihin en düşük seviyesinde. (DIŞ HABERLER)

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER