ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Türkiye'ye geliyor

Sahada YPG'nin de dahil olduğu güçler IŞİD'e karşı ilerleme kaydederken, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson da bu hafta Rakka için Türkiye'ye geliyor.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Türkiye'ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bu hafta yapacağı Türkiye ziyaretinin ayrıntıları belli oluyor. Amerikalı yetkililer, masadaki en önemli konu IŞİD’e karşı Rakka operasyonu ve Türkiye’nin rolü olacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan yazılı açıklamada, ziyaretin 30 Mart’ta gerçekleşeceği, Tillerson’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dahil Ankara’da üst düzey temaslarda bulunacağı belirtildi. Açıklamada, Tillerson’ın ‘IŞİD’in Suriye ve Irak’ta yenilgiye uğratılması mücadelesindeki seçenekleri tartışacağı’ kaydedildi.

Reuters’a konuşan üst düzey bir Amerikalı yetkili de, ziyarette ‘Rakka’yı IŞİD’den geri alma operasyonunda hayati önem taşıyan konuların ele alınacağını’ söyledi. Türkiye’nin operasyonda YPG’nin yer alması konusundaki tavrı bilinirken, Reuters’a konuşan yetkili Türkiye’yle ayrıntılar üzerindeki görüşmelerin sürdüğünü belirtti.  / Duvar

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER