ABD Heseke'ye savaş uçaklarını gönderdi

ABD, Suriye ordusunun Heseke'de Kürt güçlerine yönelik hava saldırıları gerçekleştirmesi ardından kendi özel kuvvetlerinin güvenliği için bu bölgeye jetlerini gönderdiğini açıkladı.

ABD Heseke'ye savaş uçaklarını gönderdi

Suriye ordusunun Heseke'de YPG'nin (Kürt Savunma Birlikleri) kontrolündeki alanlara yönelik Perşembe günü başlayan hava saldırıları Cuma günü boyunca devam etti. ABD Savunma Bakanlığı ise Suriye ordusunun hava saldırılarının olduğu sırada ABD ordusuna bağlı özel kuvvetlerin de bu bölgede olduğunu belirtti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Bakanlık sözcüsü Jeff Davis kuvvetlerinin korunması için savaş uçaklarının Heseke için havalandığını söyledi. Davis, koalisyon uçaklarının bölgeye ulaştıkları sırada Suriye uçaklarının bölgeden ayrılmakta olduklarını belirtti.

Pentagon sözcüsü, "Bu epey olağandışı. Rejimin YPG'ye karşı daha önce böyle bir harekette bulunduğunu görmemiştik" dedi. Davis, 'bildiği kadarıyla, Suriye'de ilk kez koalisyon güçleri uçaklarının Suriye yönetiminin bir hava saldırısıyla ilgili bir olay nedeniyle havalandığını' söyledi.

Sözcü, 'Suriye'yi Rusya ile iletişim kanalı üzerinden uyardığını ve tehdit durumunda sahadaki koalisyon güçlerini savunacağını ilettiğini' belirtti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2016, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER