ABD: Suriye'de Kürtler masaya oturacak!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: Suriye'de Kürtlerin masaya oturması için çalışıyoruz. ABD, Suriye'de ancak tüm unsurların temsil edildiği bir anlaşmayı kabul edecektir.

ABD: Suriye'de Kürtler masaya oturacak!
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ‘Suriyeli Kürtlerin barış müzakerelerinde masaya oturmasını garanti edeceklerini’ söyledi. Pompeo, ABD’nin siyasi hedeflerine ulaşana dek Suriye’de kalacağını da belirtti.


Amerika Ulusal Güvenlik Yahudi Enstitüsü (JINSA) isimli kuruluşun yıllık yemeğinde konuşan Pompeo, “Bu yönetimde görev yaptığım sürenin tamamında Suriyeli Kürtlerle yakın çalıştık. Harika ortaklar oldular. Şimdi, masada bir koltukları olması için çalışıyoruz. Siyasi süreç… Bu konuda ilerleme kaydedilmemesinin sebebi, Suriye’deki her bir unsurun gelecekte kurulacak hükümetin parçası olma şansını elde etmesini talep etmemiz” dedi. Pompeo, böyle bir temsil sağlanmaması halinde ABD’nin Suriye’de bir barış anlaşmasını kabul etmeyeceğini vurgulayarak, “Suriyeli Kürtler de bunun tabii ki parçası olacak” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı, ülkesinin ana siyasi hedeflerini yerine getirmeden Suriye’den çekilmeyeceğini de söyledi. Pompeo, ABD’nin Suriye’de IŞİD’i yenilgiye uğratma yönündeki amacına iki hedefin daha eklendiğini söyledi; bunları ‘Suriye’deki ihtilafa barışçıl ve siyasi bir çözüm bulunması’ ve ‘Suriye’deki tüm İranlılar ile İran destekli güçlerin çekilmesi’ olarak sıraladı.

Suriyeli Kürtler ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Amerikan askerlerinin en kısa sürede çekileceği’ yönündeki açıklamasının ardından Esad yönetimiyle müzakere süreci başlatmış ancak görüşmeler çıkmaza girmişti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2018, 20:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER