ABD vatandaşları, Atatürk Havalimanı'ndan geri çevrildi

Türkiye'nin ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya alması nedeniyle, Atatürk Havalimanı'nda vize almak isteyen ABD vatandaşları geri çevrildi. Vize alamayan Romney Edwards, "Böyle bir şey beklemiyordum. Son derece can sıkıcı" dedi.

ABD vatandaşları, Atatürk Havalimanı'ndan geri çevrildi
ABD ile Türkiye vize başvurularını karşılıklı olarak askıya aldı. Atatürk Havalimanı’nda vize başvurusu yapan ABD vatandaşları, geri dönmek zorunda kaldı.


ABD ile Türkiye, 8 Ekim günü karşılıklı olarak vize başvurularını askıya aldıklarını açıkladılar. Karardan önce ABD vatandaşları sınır kapıları ve konsolosluklardan vize alabiliyordu. Bugün, Atatürk Havalimanı’nda vize almak isteyen ABD vatandaşları karar nedeniyle geri çevrildi.

‘HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM’

ABD’li Romney Edwards, THY’nin tarifeli seferiyle Washington’dan İstanbul’a geldi. Cape Town’a gidecek olan Edwards, bekleme süresini İstanbul’a gezerek değerlendirmek istedi. Uygulamadaki değişiklik nedeniyle vize alamayan Edwards, gelişmelerden haberdar olmadığını söyledi. Edwards, “Böyle bir şey beklemiyordum. Son derece can sıkıcı. Gidene kadar İstanbul’u gezmeyi planlıyordum” dedi.

Amsterdam üzerinden İstanbul’a gelen ve adını vermeyen bir ABD’li de vize alamadı. Sık sık Türkiye’ye geldiğini söyleyen ABD’li kadın “Ben Türkiye’ye birçok kez geldim. Benim için sürpriz oldu. Türkiye’ye sık sık geliyorum. Vize alamadım. Hayal kırıklığı yaşadım. Ne yapabilirim. İşlerimi düzenlemem gerek ve ne yapacağıma karar vermeliyim” diye konuştu.

8 Ekim’den önce elektronik vize alan bazı yolcular ise Türkiye’ye giriş yapabildi. / DHA

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER