ABD ve Rusya anlaştı: Üs boşaltıldı!

ABD'nin, Suriye'nin güneyindeki bir üssünden çekildiği öne sürüldü. Üste görev yapan silahlı gruplardan bir kaynak, Rusya'yla anlaşma sonucu bölgeden çekildiklerini söyledi.

ABD ve Rusya anlaştı: Üs boşaltıldı!
ABD’nin Rusya’yla yaptığı bir anlaşma çerçevesinde, Suriye’nin güneydoğusundaki çölde, Irak sınırına yakın bir noktada kurduğu bir üsten çekildiği belirtildi. Buna göre, Zakf üssündeki Amerikan askerleri ve ABD destekli silahlı Arap gruplar, yaklaşık 70 kilometre kuzeydeki Tanf üssüne geri çekildi.


‘RUSYA İLE ANLAŞTILAR’

Söz konusu üs haziran ayında, Suriye yönetimiyle birlikte savaşan İran destekli grupların ilerlemesini engelleme amacıyla ABD tarafından kurulmuştu.

ABD’nin bu bölgede desteklediği Maghawir al-Thawra adlı örgütten bir kaynak, “Müttefiklerimizin Tanf’a geri çekilmemiz için Rusya’yla vardığı anlaşma sonucunda kışlayı terk ettik. Bütün teçhizatı kaydırdık” dedi. Reuters’a konuşan kaynak, “Bu üs ilk savunma hattıydı ve şimdi varlık gerekçesi ortadan kalktı. Artık hedef Tanf’a odaklanmak” dedi.

‘GİZLİ GÖRÜŞMELER YAPILIYOR’

Reuters’a konuşan Batılı bir diplomat ise “Bu, Suriye’nin güneyi konusunda ABD ile Rusya arasında devam eden gizli görüşmelerin son sonucu” dedi.

Son olarak, ABD’nin Suriye-Ürdün sınırındaki silahlı gruplardan da çekilmelerini talep ettiği haberi gelmişti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER