ABD: 'YPG'nin silahlandırılmasına çok yakında başlayacağız'

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, YPG'nin de dahil olduğu Suriye Demokratik Güçleri'ni silahlandırmaya 'çok yakında' başlayacaklarını açıkladı.

ABD: 'YPG'nin silahlandırılmasına çok yakında başlayacağız'
Washington'da ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ve ABD'nin IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ile ortak basın toplantısı yapan ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, YPG’ye silahların dağıtımı konusunda Türkiye'ye karşı şeffaf olacaklarını da söyledi.


BBC Türkçe’nin haberine göre Dunford konu ile ilgili şunları kaydetti:

"Rakka'yı ele geçirme konusunda biz tek olası yöntemin Suriye Demokratik Güçleri'yle olduğu görüşündeyiz. Sahada Türkiye'nin endişelerini ortadan kaldırmak için önlemler alıyoruz, örneğin silahların PKK'nın eline geçmemesi ya da Türkiye'ye gitmemesi gibi. Bu dağıtım konusunda şeffaf davranacağız. SDG'ye sağladığımız askeri teçhizatın sadece sadece Rakka'da kullanılmasının, başka yere gitmemesinin önlemini alıyoruz"

Aynı basın toplantısında konuşan ABD'nin IŞİD ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun kendisi için söylediği "PKK'ya destek veriyor" açıklamasına cevap verdi.

McGurk, Çavuşoğlu'na büyük saygısı olduğunu ve birçok kez aynı ortamda bulunduklarını kaydederek, "Türkiye ile aramızda tıpkı koalisyondaki diğer ülkeler gibi bazı taktiksel farklılıklar var" şeklinde konuştu.

DUNFORD'UN GÖREV SÜRESİ UZATILDI

ABD Başkanı Donald Trump’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’u bir dönem daha bu göreve aday gösterdiği bildirildi. Trump’ın kararı, Savunma Bakanı Jim Mattis tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu.

Mattis, “Orgeneral Joseph Dunford bir kez daha Genelkurmay Başkanı olarak atanmak üzere aday gösterildi" ded. Mattis ayrıca Dunford'un Eylül 2015’ten beri Genelkurmay Başkanlığı görevini yürütttüğünü hatırlattı.

Trump’ın "devam" kararı aldığı diğer bir isim de Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral Paul Selva oldu. Trump Orgeneral Selva’yı da bir dönem daha görevinde kalması için aday göstermeye karar verdi. Selva 2015 temmuz ayında Genelkurmay Başkan Yardımcısı olarak atanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER