ABD'den 'Euro 2016' uyarısı: Fransa saldırıların hedefi olabilir

ABD, Fransa'da çeşitli kentlerde oynanacak Euro 2016 Futbol Şampiyonası’nın terör saldırılarına hedef olabileceği uyarısı yaptı.

ABD'den 'Euro 2016' uyarısı: Fransa saldırıların hedefi olabilir

ABD, Fransa’da 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Euro 2016 Futbol Şampiyonası’nda terör saldırısı gerçekleşebileceği uyarısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan “Avrupa’ya seyahat uyarısı” başlıklı açıklamada yaz aylarında Avrupa’yı ziyaret eden turistlerin sayısının çoğalmasının terör örgütlerine daha çok hedef oluşturabileceğine dikkat çekildi.

Açıklamada, ABD vatandaşları uyarılırken; büyük organizasyonlarda, restoranlarda, toplu taşıma araçlarında, alışveriş merkezlerinde ve turistik alanlarda dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Uyarıda ayrıca Fransa Bisiklet Turu ve Polonya’nın Krakow kentinde Katolik Kilisesi’nin düzenlediği ve 2,5 milyon ziyaretçinin katılması beklenen Gençlik Gününe de dikkat çekildi.

Fransa’da olağanüstü hal 

Fransa’nın, Avrupa Futbol Şampiyonası organizasyonu ve 26-31 Temmuz arasında düzenlenecek “Tour de France” bisiklet yarışı sebebiyle ülkedeki olağanüstü hal durumunu 26 Temmuz’a kadar uzattığı belirtildi.

Paris ve Brüksel’deki saldırılar

Geçen yıl Ekim’de Paris’te IŞİD’in üstlendiği saldırılardan sonra Fransa’da olağanüstü hal ilan edilmişti.

Bir stad, bir konser salonu ve restoranların eş zamanlı hedef alındığı saldırılarda 130 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Mart’ta Fransa’ya komşu Belçika’nın başkenti Brüksel’deki havaalanını ve bir metro istasyonunu hedef alan intihar saldırılarında ise 32 kişi öldü.

Euro 2016 için Paris’e bir milyona yakın futbolseverin gitmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER