ABD'den Hindistan'a da S-400 yaptırımı geliyor

Hindistan ile Rusya'nın S-400 anlaşmasını bugün resmen açıklaması bekleniyor. Amerikalı bir yetkili ise Yeni Delhi'ye bu nedenle yaptırım uygulayabileceklerini söyledi.

ABD'den Hindistan'a da S-400 yaptırımı geliyor
  ABD ile Türkiye arasındaki S-400 hava savunma sistemi anlaşmazlığı devam ederken, Washington Rusya’dan S-400 almak isteyen bir diğer ülkeyi daha ‘uyardı’. Washington, Rusya ile S-400 anlaşmasını duyurması beklenen Hindistan’a yaptırım uygulanabileceğini açıkladı.

ABD Dışişleri’nden bir yetkili, Hindistan’ın S-400 alması halinde ‘CAATSA’ isimli yasadan muaf tutulamayacağını ve bu nedenle yaptırımlara maruz kalabileceğini söyledi. The Hindu sitesine konuşan yetkili, “Tüm müttefik ve ortaklarımızı, Rusya ile CAATSA kapsamında yaptırımlara sebep olacak alışverişlerden vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.

CAATSA YASASI NEDİR?

‘ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA)’, Washington’ın ihtilaf yaşadığı ülkeler olan İran, Kuzey Kore ve Rusya ile ‘önemli alışverişte’ bulunan ülkelere yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

Öte yandan, söz konusu S-400 anlaşmasının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün başlayacak Hindistan ziyaretinde resmen açıklanması bekleniyor. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER