ABD'li rahip Brunson Beyaz Saray'da

Türkiye'den ayrıldıktan sonra ülkesine dönen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson, Beyaz Saray'da Trump'la görüştü. Trump, Brunson için Türkiye ile bir anlaşma yaptıkları iddiasını yalanladı; "Türkiye ile sıkıntılı bir ilişki vardı, eskiye döneceğiz" dedi.

ABD'li rahip Brunson Beyaz Saray'da
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’de 22 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan ve ülkesine dönen Amerikalı pastör Andrew Brunson’ı Beyaz Saray’da ağırladı. Trump Brunson için Türkiye ile bir anlaşma yaptıkları yönündeki haberi yalanlarken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek Brunson’ın bırakılmasını ‘Türkiye ile ilişkiler açısından harika bir adım’ diye niteledi.


‘TÜRKİYE İLE HARİKA BİR İLİŞKİMİZ OLACAK’

Erdoğan’ın yanı sıra Türk halkına da teşekkür eden Trump, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bence bu ilişkilerimizde büyük bir adım olacak. Yaşananlardan dolayı birkaç aydır Türkiye’yle ilişkilerimiz gergindi. Burada şimdi kimseyi suçlamayacağım. Birşey söylemeyeceğim.

“Sadece şunu belirtmek istiyorum: Türkiye’yle ilişkimiz mükemmel olabilir ve olan da bu yönde atılmış harika bir adım. Türkiye’yle harika bir ilişkimiz olacağını biliyorum.

‘KESİNLİKLE ANLAŞMA YAPMADIK’

“Türkiye’ye karşı tavrımız çok sertti. Kesinlikle hiçbir anlaşma yapmadık. Doğruyu söylemek gerekirse yapılan tek anlaşma, ona da anlaşma dersiniz, psikolojik bir anlaşmadır. Türkiye hakkında bugünkü hislerimiz dünden çok farklı. Türkiye’ye çok daha yakın olabileceğimizi düşünüyorum. Belki de çok çok iyi bir ilişkimiz olacak.”

ABD’nin Brunson’ın serbest kalması için “uzun ve zorlu” bir mücadele yürüttüğünü vurgulayan Trump, Türkiye’ye yönelik “çok sert” yaptırımlarını da gözden geçireceklerini vurguladı.

BRUNSON: TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUM

Beyaz Saray’daki görüşmede Başkan Trump, Pastör Brunson’a, “Türkiye’ye bir daha gitmek ister misiniz?” diye sordu. Pastör Brunson, bu soruya “Türkiye’yi çok seviyorum, Türk halkını çok seviyorum” karşılığını verdi. Trump da “Türkler harika insanlar” dedi.

Brunson ayrıca Trump’a ve yönetimine serbest bırakılması için teşekkür etti. Pastör kameralar önünde Trump için dua da etti.

Cuma günü “terör örgütüne destek” suçundan yargılandığı davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Pastör Andrew Brunson, bu ceza içeride yattığı süreye sayılmasının ardından serbest bırakılmıştı. Brunson, ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasının ardından ABD’ye döndü. (Kaynak: BBC Türkçe)

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER