Af Örgütü: Şeyh Maksud'a saldıranlar savaş suçu işliyor

Uluslararası Af Örgütü, Halep’in Şeyh Maksud Mahallesi’ne saldıran grupların, “muhtemelen kimyasal silahlar kullandığını” belirtip, saldırıların “savaş suçu sayılabileceğini” açıkladı.

Af Örgütü: Şeyh Maksud'a saldıranlar savaş suçu işliyor

Uluslararası Af Örgütü, Halep’in Şeyh Maksud Mahallesi’ne saldıran grupların, savaş suçu işlediğini duyurdu.

Örgütün açıklamasında “Şeyh Maksud bölgesini çevreleyen silahlı örgütler, defalarca gelişigüzel saldırılar düzenledi, sivillerin evlerini, sokakları, pazarları, camileri vurdu, insanların hayatlarını hiçe sayarak sivilleri öldürdü ve yaralandı” dedi.

Af Örgütü’nün Orta Doğu’ndan sorumlu yetkilisi Magdalena Mughrabi, gelişigüzel saldırılarda “muhtemelen kimyasal silahların da kullanıldığını” belirtip saldırıların “savaş suçu sayılabileceğini” söyledi.

Raporda “Silahlı örgütler tarafından kullanılan silahlar arasında, ‘Hamim’ roketleri ve ‘cehennem topları’ olarak bilinen gaz kapsülleri ile donatılmış mermiler dahil hedefe odaklanamayan roketler de var” denildi.

Şubat ile Nisan aylarında bölgede 30’u çocuk en az 83 sivilin öldürüldüğünü ifade eden örgüt, raporu hazırlarken görgü tanıklarının ifadeleri ve bölgede çekilen videolara başvurdu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER