Ay'a uçacak ilk turist: Yusaku Maezawa

Elon Musk, 2023'te gerçekleşecek Ay uçuşu için detayları anlattı ve uzaya gidecek olan ilk turisti açıkladı. Japon giyim markası sahibi Yusaku Maezawa, Ay'a gitmek istemesinin nedeninin 'sanata ilgi duyması' olduğunu söyledi.

Ay'a uçacak ilk turist: Yusaku Maezawa
Elon Musk’ın şirketi SpaceX, Ay’a göndereceği ilk turistin kimliğini açıkladı. 2023 yılında gerçekleşecek uçuş için Ay’a ilk gidecek turist Yusaku Maezawa oldu. Yapılan açıklama ile devasa uzay gemisi BFR’ı tekrar tanıtan Musk, ayrıca şirketin Ay’a düzenleyeceği ilk insanlı görevi de detaylandırdı.

Uzay gemisi BFR

KİM BU YUSAKU MAEZAWA?

42 yaşında ünlü bir girişimci olan Yusaku Maezawa, Japon giyim markası Zozotown’ın sahibi. Maezawa’nın Forbes verilerine göre tam 2.9 milyar dolarlık bir servete sahip olduğu belirtiliyor.  Aynı zamanda bir sanat koleksiyoncusu olan Maezawa, Jean-Michel Basquiat’ın 1982 yılında çizdiği bir tabloyu geçtiğimiz yıl tam 110 milyon dolar ödeyerek satın almış ve tüm dünyada gündem olmuştu.

Yusaku Maezawa

AY’A GİTME SEBEBİ SANAT SEVGİSİ

Yusaku Maezawa’nın Ay’a gitmek istemesinin nedeni de işte sanata olan bu sevgisi. #dearMoon isimli bir proje başlatan Maezawa, 2023’te kendisiyle beraber 8 farklı sanatçıyı da Ay’a götürmek istiyor.

Maezawa bu isimlerin ressam, müzisyen, mimar, heykeltraş, yönetmen veya moda tasarımcısı olabileceğini söylüyor. 42 yaşındaki milyarder, aynı zamanda BFR’ın 2023 uçuşu için tüm koltukları satın almış. Yani beraberinde götüreceği sanatçılar yolculuk için herhangi bir ücret ödemeyecek.

.

Maezawa bu sanatçıların Ay’dan döndüklerinde bir şeyler yaratmalarını ve tüm insanlığa ilham olmalarını istiyor. Elon Musk, Yusaku Maezawa’nın Ay yolculuğu için çok büyük bir ücret ödediğini  ancak ödenen ücretin tam olarak ne kadar olduğu açıklanmadı. Musk ayrıca ödemeyi şimdiden aldıklarını ve bu maddi gelirin BFR’ın geliştirilme sürecinde kullanılacağını ifade etti. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER