Barack Obama: Donald Trump'ın seçim söylemi 'tehlikeli'

ABD Başkanı Barack Obama, 8 Kasım başkanlık seçimleri için Demokrat aday Hillary Clinton'la karşı karşıya gelen Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın seçim sonuçlarını kabul etmeyebileceği yönündeki açıklamasının "tehlikeli" olduğunu söyledi.

Barack Obama: Donald Trump'ın seçim söylemi 'tehlikeli'

Çarşamba akşamı rakibi Hillary Clinton'la çıktığı üçüncü ve son TV tartışması sırasında Trump, Fox News spikeri Chris Wallace'ın "Seçim sonuçlarını tanıyacak mısınız?" sorusu üzerine, "Zamanı gelince bakacağım" demişti.

Trump, tartışmaya neden olan açıklamaların ertesi gününde, Ohio Eyaleti'ndeki Delaware kentinde destekçilerine seslenerek "seçimleri kazandığı takdirde" seçim sonuçlarını kabul edeceğini söyledi. Başkan Obama ise, Trump'ın bu sözleriyle ülkesindeki insanların aklında "seçimlerin meşruluğuna dair kuşkuların tohumlarını ektiğini" ifade etti.

Obama: Trump düşmanlarımızın elini kuvvetlendiriyor

Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'a destek için Miami'de bir mitingde konuşan Obama, Trump'ın bu sözleriyle ülkesinin düşmanlarının elini kuvvetlendirdiğini sözlerine ekledi.

Obama, "Düşmanlarımızın işini onların yerine yapmış oluyorsun çünkü bizim demokrasimiz, halkımızın attığı oyların ne kadar önemli olduğuna dair inancına dayanıyor" dedi. Tartışmanın ertesi günü Ohio'daki konuşmasında Trump seçimlerin ülkedeki adalete dair sorgulamaya neden olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER