Bulgaristan Cumhurbaşkanı: 'Türkiye'den demokrasi dersi almayız'

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt verdi. Radev, "Türkiye'den demokrasi dersleri kabul edemeyiz" diye konuştu.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı: 'Türkiye'den demokrasi dersi almayız'

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev yaptığı açıklamada, ülkesinin pazar günü yapılacak Bulgaristan’daki genel seçimler öncesinde Balkan komşuları arasındaki gerginliklerin artmasıyla Türkiye’den demokrasi dersleri kabul etmeyeceklerini söyledi.

Radev, cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı, Bulgaristan’ın seçimleri öncesinde, yaşayan en büyük etnik azınlıktan gurbetçi Türklere “baskı yapması” nedeniyle eleştirdi.

Radev gazetecilere verdiği demeçte, “Bulgaristan demokrasi dersi vermiyor; ama özellikle de hukukun üstünlüğüne saygı duymayan ülkelerden demokrasi dersi kabul etmiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Radev “Bulgaristan’daki seçimin sorunsuz geçeceği konusunda sizi temin etmek isterim, Bulgaristan kendi yasalarını takip eden, başkalarının duygularını takip etmeyen bir Avrupa ülkesidir” dedi.

Bulgaristan, bir Türk bakanın, 500 bin Bulgar Türkünü temsil eden iki siyasi fraksiyondan biri olan DOST partisi için kampanya yürüttüğü haberlerinden sonra Türkiye’yi, geçen hafta yapılan seçimlere karışmakla suçlamıştı.

O günden bu yana, Bulgaristan güvenlik servisleri iki Türk vatandaşını sınır dışı etti ve üç kişinin ülkeye girmesini yasakladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2017, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER