Erdoğan'ın 'Sen kimsin?' dediği ABD'li generalden yeni açıklama

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Votel, “Türkiye’deki başarısız olmuş darbe girişimiyle herhangi bir alakam olduğuna yönelik haberler talihsiz ve kesinlikle doğru değil” dedi.

Erdoğan'ın 'Sen kimsin?' dediği ABD'li generalden yeni açıklama

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, 15 Temmuz darbe girişimiyle herhangi bir ilişiği olduğuna dair iddiaların ‘talihsiz’ ve ‘tamamen gerçekdışı’ olduğunu söyledi.

Votel, yazılı açıklama yaparak “Türkiye’deki başarısız olmuş darbe girişimiyle herhangi bir alakam olduğuna yönelik haberler talihsiz ve kesinlikle doğru değil” dedi.

Türkiye’nin uzun yıllardır “olağanüstü ve önemli bir partner” olduğunu belirten Votel, açıklamasında “Türkiye’nin sürdürdüğü işbirliğinden memnuniyet duyuyoruz ve DAEŞ ile mücadeleye yönelik ortaklığımızın devamını umuyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel darbe girişimi hakkında “askeri liderlerle ilişkimiz vardı şimdi bir kısmı hapiste” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Votel’in açıklamasına “İnsan biraz sıkılır, sen kimsin? Bu devlete teşekkür edeceğine, darbecilerin yanında yer alıyorsun” diye tepkigöstermişti.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER