'Evsizim, kalpsiz değil...'

Manchester'daki bombalı saldırıda yaralılara yardım eden iki evsiz adam yaşadıklarını anlattı. Stephen Jones ve Chris Parker, yaralıların bedenlerinden çiviler çıkardıklarını söyledi.

'Evsizim, kalpsiz değil...'
 İngiltere’nin Manchester kentinde en az 22 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından yaralılara yardım eden iki evsiz adam adeta kahraman ilan edildi. Stephen Jones ve Chris Parker, ITV kanalıyla söyleşilerinde yaralıların bedenlerinden çiviler çıkardıklarını anlattı.


‘ÇİVİ VE CAM PARÇALARI ÇIKARDIK’

Saldırının düzenlendiği Manchester Arena’nın yakınlarında uyuduğunu söyleyen Jones, patlamadan hemen sonra kaçan insanlara katılıp koşmaya başladığını ama ne olduğunu anlayınca tekrar Arena’ya yöneldiğini anlattı. Jones, Arena’da merdivenlerin kanla kaplandığını, yerde yatanların olduğunu söyledi. Evsiz adam, yaralılara içgüdüsel olarak yardım ettiklerini anlatarak “Orada kalan ve yardım alan çok evsiz insan var. Yardım etmeseydim, oradan uzaklaştığım ve çocukları o şekilde bıraktığım bilgisiyle yaşayamazdım. Evsiz olmam, kalpsiz olduğum anlamına gelmez” dedi.

Stephen Jones

Stephen Jones

Jones, “Çocukları o şekilde kan içinde görünce tabii ki yardım edecektik… Kollarından çivi ve cam parçaları çıkardık; bir kızın yüzünden çivi çıkardım” diye konuştu.

'BACAKLARI OLMAYAN BİR KIZA YARDIM ETTİM’

Parker ise saldırı sırasında, tam da patlamanın meydana geldiği fuaye alanında dilencilik yapıyormuş. Patlamanın etkisiyle yere yuvarlanmış, kendine geldiğindeyse iki bacağını birden kaybeden bir kız çocuğunu fark etmiş. Sağlık görevlileri gelene dek, onu kucağında tutmuş: “Küçük bir kız gördüm. Bacakları yoktu. Onu bir tişörte sardım, ‘Annenle baban nerede?’ dedim. Babasının işte, annesinin burada olduğunu söyledi.” 

Parker

Chris Parker

Bir diğer yaralının kollarında öldüğünü de aktaran Parker, “O andan beri ağlıyorum. En şoke edici tarafı, bunun bir çocuk konseri olması” dedi.

YARDIM İÇİN PARA TOPLANDI

Manchester halkı, Jones ve Parker’ı adeta kahraman ilan etmiş durumda. İkiliye bir ev almak için başlatılan kampanyada yaklaşık 45 bin sterlin toplandı. / Duvar

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER