Fransa'da merkez sağ cumhurbaşkanı adayını belirledi: François Fillon

Fransa'nın eski başbakanı François Fillon, yapılan ikinci tur oylama sonucunda gelecek yıl düzenlenecek seçimlerde merkez sağın cumhurbaşkanı adayı olarak seçildi.

Fransa'da merkez sağ cumhurbaşkanı adayını belirledi: François Fillon

Fillon, Fransa'nın bir diğer eski başbakanı olan Alain Juppe'yi oyların yüzde 67'sini alarak geride bıraktı.

Fransız vatandaşların katıldığı oylama sonucunda merkez sağın cumhurbaşkanı adayı seçilen Fillon, aynı zamanda cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de favorisi olarak gösteriliyor.

Önümüzdeki yıl Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Fillon, sosyalistlerin adayı olarak belirlenecek kişiyle ve aşırı sağdan Marine Le Pen ile karşı karşıya gelecek.

Fillon, kazandığı zaferin ardından yaptığı açıklamada daha adil bir toplum yaratma sözü verdi.

Eski başbakan, aynı zamanda değişim için gayret göstereceğini vurgulayarak, "Fransa için hiç göz önüne alınmamış bir zorluğa kalkışacağım: Gerçeği söyleyeceğim ve tamamen bunun yazılımını değiştireceğim" dedi.

Rakibi Juppe ise yenilgiyi kabul ettiği konuşmasında, bundan sonra desteğini Fillon'a vereceğini söyledi. Juppe, herkesi Fillon'un arkasında birleşmeye çağırdı.

Geçen hafta yapılan önseçimin ilk turunda Fillon sürpriz bir şekilde oyların yüzde 44'ünü alarak ilk sırada yer almıştı.

Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ise yarıştan elenmişti.

Sarkozy elenmesi sonrası destekçilerine ikinci turda Fillon için oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Fransa'da yapılan son kamuoyu yoklamaları, merkez sağın adayının, ikinci turda aşırı sağın adayı Marine Le Pen'i geride bırakarak cumhurbaşkanı seçileceğini gösteriyor. İktidardaki Sosyalist Parti'ye destek ise halarekor düşük seviyede.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER