İddia: Yunan jeti it dalaşı sonrası düştü

Ege'de Yunanistan'a ait bir savaş jeti düştü. Yunan devlet televizyonu, jetin Türk uçaklarıyla it dalaşı sonrasında denize çakıldığını iddia etti. DHA'ya konuşan askeri kaynaklar ise bölgede Türkiye'ye ait uçak bulunmadığını söyledi.

İddia: Yunan jeti it dalaşı sonrası düştü
 Bir Yunan jeti İskiri Adası’nın (Skyros) dokuz mil açığında düştü. Mirage 2000-5 tipi savaş uçağının pilotundan haber alınamadığı, geniş çaplı bir kurtarma operasyonu başlatıldığı belirtildi.


Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, pilotun hayatını kaybettiğini açıkladı.

DEVLET TELEVİZYONU: İT DALAŞI SONRASI DÜŞTÜ

Yunan devlet televizyonu ERT, kazanın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçaklarla it dalaşından sonra meydana geldiği iddiasını duyurdu. Buna göre, Mirage tipi iki uçak Kuzey Ege’de TSK’ye ait uçaklarla gerçekleştirdikleri it dalaşından sonra Skiros Adası’ndaki piste dönüşe geçti ancak grup kaptanı olan pilotlardan birisiyle irtibat 12.15 sularında kayboldu. Gruptaki ikinci pilot, uçağın denize düştüğünü irtibat kulesine aktardı.

‘TÜRK UÇAKLARI İHLAL ETTİ’ İDDİASI

Haberi ilk duyuran Bild gazetesinin Atina muhabiri Liana Spyropoulou da, jetin ‘Yunan hava sahasını ihlal eden Türk uçakları ile it dalaşından dönüşte’ düştüğü bilgisini paylaştı.

Kathimerini gazetesi ise kaynaklarına dayandırdığı haberinde, uçağın it dalaşı sonrasında düştüğünü, kazanın ‘düşmanca bir eylem’ sonucunda meydana gelmediğini vurguladı.

DHA’nın haberine göre askeri kaynaklar, “it dalaşı” iddiasını yalanladı. Kaynaklar, bölgede Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçağın bulunmadığı belirtti.

ACİL DURUM KİTİ BULUNDU

Bölgedeki yoğun arama-kurtarma çalışmalarına Yunan donanmasına ve Hava Kuvvetlerine bağlı unsurlar katılıyor. Sahil Güvenlik, uçağın enkaz parçaları ile beraber pilot koltuğunun altındaki acil durum kitine ulaştı.

Yunanistan medyasına yansıyan son habere göre, 34 yaşındaki Pilot Yüzbaşı Yiorgos Mpaltadoros hayatını kaybetti. Haberi, Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos duyurdu.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da “Bugün çok değerli bir pilotumuzu kaybettik. Görev başındayken hayatını kaybetti. Üzüntümüz sonsuzdur” açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER