İran: Türkiye Cerablus operasyonunu sonlandırmalı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ghasemi, Türkiye'nin Cerablus operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, operasyonlardan kaygı duyduklarını belirterek, operasyonların bir an önce sonlandırılmasını talep etti.

İran: Türkiye Cerablus operasyonunu sonlandırmalı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bahram Ghasemi, Türkiye’nin Cerablus operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

Behram Kasımi, bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, Ghasemi, operasyonun “kabul edilemez bir toprak egemenliği ihlali olduğunu” belirterek, Türkiye’nin operasyonu sonlandırmasını istedi.

“Egemenlik haklarına saygı göstermeli”

“Tüm ülkeler Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı göstermeli.

“Türkiye’nin Suriye topraklarında varlığını sürdürmesi, bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getirecektir. Çatışma alanının Suriye’nin kuzeyine genişlemesi, daha fazla masum insan ve sivilin ölmesine neden olacaktır.

“Merkezi yönetimle koordine olmalı”

“Terörizmle mücadele, bölgenin istikrar ve güvenliğinin sağlanması, bölgedeki barışçıl ülkelerin dış siyasetteki değişmeyen temel kurallarından biridir.

“Ancak bu konu, merkezi yönetimle koordine olmadan başka bir ülkenin toprak bütünlüğü ihlal edip askeri operasyon yapmasına gerekçe oluşturamaz.

“Terörizmle mücadele sürecinde, meşru iktidarın siyasi egemenliğine gölge düşürecek yöntemlerin kullanılması kabul edilebilir değildir.”

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER