İran'da askeri geçit törenine saldırı: 24 asker yaşamını yitirdi

Ahvaz kentinde düzenlenen askeri geçit törenine saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 24 asker yaşamını yitirdi.

İran'da askeri geçit törenine saldırı: 24 asker yaşamını yitirdi
 İran’ın güneybatısısındaki Ahvaz kentinde, askeri geçit töreni sırasında silahlı saldırı düzenlendi. İran Devlet televizyonu ‘Çok sayıda ölü ve yaralı var’ dedi. Reuters Haber Ajansı ‘saldırıda 24 askerin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin de yaralandığını’ belirtti. Fars Haber Ajansı ise saldırının yerel saatle 09:00’da başladığını, saldırganların sivillere ateş açtığını ve podyumdaki subayları hedef aldığını belirtti.

1980’de başlayan ve 8 yıl süren Irak-İran savaşının bitişinin yıldönümü nedeniyle yapılan törende askeri üniforma giymiş yaklaşık 4 kişinin, askerlere ateş açtığı belirtiliyor. Saldırı yaklaşık 10 dakika sürdü. Devlet televizyonu saldırı için cihatçı militanlara atıfta bulunarak ‘takfiri unsurları’ işaret etti. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

‘SALDIRGANLAR SUUDİ ARABİSTAN TARAFINDAN DESTEKLENİYOR’

Pres TV’de yer alan habere göre İslam Devrimi Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ramezan Sharif, “Saldırganların Suudi Arabistan tarafından desteklenen bir terör grubuna bağlı olduğunu” söyledi. Sharif “Geçit törenine ateş açan kişiler, El-Ahvaziya grubuna bağlı. Saldırı ordumuzun geçiş törenini hedef aldı” açıklaması yaptı.

İran’ın başkenti Tahran’da 2017 yılında, İran Meclisi’ne ve Humeyni Türbesi’nde düzenlenen IŞİD saldırılarında, 12 kişinin ölmüş, yaklaşık 40 kişinin de yaralanmıştı.

Ahvaz geçen yıl sonlarında, geçim sıkıntısı nedeniyle büyük gösterilerin düzenlendiği şehirlerden biriydi.

(Dış Haberler)

(Mehr Haber Ajansı)

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2018, 22:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER