IŞİD 36 Dürzi kadın ve çocuğu kaçırdı

IŞİD'in Suriye'nin Süveyda kentinde en az 215 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısının ardından, 30'u aşkın Dürzi kadın ve çocuğu rehin aldığı ortaya çıktı. Kaçırılan kadınlardan bazılarının kaçmayı başardığı, ikisinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

IŞİD 36 Dürzi kadın ve çocuğu kaçırdı
IŞİD’in, geçen hafta Suriye’de Dürzi nüfusunun yoğun olduğu Süveyda kentinde düzenlediği ve en az 215 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından 30’u aşkın kadın ve çocuğu da kaçırdığı belirtildi. Haberi, Londra merkezli ve Suriye muhalefetine yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ile Suwayda24 adlı internet sitesi duyurdu.


SOHR, IŞİD’in en az 36 kadın ve çocuğu kaçırdığını açıkladı. Haberlerde kaçırılan kadınlardan bazılarının kaçmayı başardığı, ikisinin ise öldüğü kaydedildi.

Daha önce özellikle kadın ve çocukları kaçırmayı ve yer yer fidye karşılığı serbest bırakmayı bir yöntem olarak kullandığı bilinen IŞİD ise henüz bu konuda bir bilgi sızdırmış değil. Dolayısıyla da rehinelerin bırakılması konusunda pazarlık sürdürülüp sürdürülmediği de şu anda belirsiz.

Kaynaklar, bu kadın ve çocukların cihatçıların geçen hafta hükümet kontrolündeki Süveyda’ya yönelik saldırıları sırasında kaçırıldığını düşünüyor. Nüfusu ağırlıklı olarak Dürzi olan Süveyda’ya yönelik bir dizi intihar saldırısı ve sonrasındaki çatışmalarda en az 215 kişinin öldüğü 200’e yakın da yaralı olduğu açıklanmıştı. Suriye hükümeti bu bölgenin genelinde kontrol sahibi ama IŞİD de küçük bir alanda etkinliğini sürdürüyor. (Kaynak: BBC Türkçe)

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER