İspanya'da sabaha karşı çatışma: 5 ölü

Barcelona'da sabaha karşı polisin düzenlediği operasyonda çatışma çıktı. İspanyol polisi, 13 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla bağlantılı olduklarını açıkladığı 5 kişinin çatışmada öldürüldüğünü duyurdu. Çatışma sonunda 1 kişinin gözaltına alındığı, 6'sı sivil 7 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

İspanya'da sabaha karşı çatışma: 5 ölü

İspanya’nın Barcelona kentinde IŞİD’in üstlendiği ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Cambrils kentinde çıkan çatışmada 5 kişi öldürüldü. Acil servis yetkilileri ise olayda ikisi ağır 6 sivil ile bir polisin yaralandığını bildirdi. İspanyol polisi, Barcelona’nın 120 kilometre güneyinde bir sahil kasabası olan Cambrils’de öldürülen kişilerin ikinci bir saldırı hazırlığı içinde olduklarını duyurdu. Cambrils saldırganlarının, cuma gününün ilk saatlerinde Audi A3 marka araçla bir gruba çarptığı ve sonrasında polisle çıkan çatışmada öldürüldüğü aktarıldı.

Polis, öldürülen kişilerin Barcelona’daki saldırı ve Alcanar kentinde bir evde yaşanan patlamayla bağlantıları olduğu varsayımı üzerinde de duruyor.

Barcelona kentinde bir minibüsün kaldırıma çıkarak kalabalığın arasına dalması sonucu 13 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 100 kişi de yaralanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER