İsrail, Gazze'ye saldırdı: 4 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail, Gazze'ye bombardıman gerçekleştirdi. Saldırılarda, 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail, Gazze'ye saldırdı: 4 Filistinli hayatını kaybetti
İsrail, Filistin’in Gazze Şeridi’ne saldırı düzenledi. Saldırılarda 4 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail, Gazze sınırında İsrail askerlerine ateş açıldığı gerekçesiyle, havadan ve karadan Gazze’ye saldırı düzenledi. İsrail ordusu, uçakların ve tankların HAMAS’a ait 8 hedefin vurduğunu iddia etti.

Gazze Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamalara göre, 3 kişi bombalı saldırılarda, 1 kişi de İsrail sınırındaki gösterilerde vurularak yaşamını yitirdi.

MLADENOV: SAVAŞIN EŞİĞİNE GELİNDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov, her iki tarafa da geri çekilme çağrısı yaptı.

“Savaşın eşiğine gelindi”ğini belirten Mladenov, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, “Gazze’deki herkes bu eşikten geri adım atmalı. Yarın değil, gelecek hafta değil, hemen şimdi geri adım atılmalı. Filistinliler’i ve İsrailliler’i başka bir savaşa girmek için kışkırtmak isteyenler başarılı olmamalı” ifadelerine yer verdi.

İSRAİL ORDUSUNDAN YAZILI AÇIKLAMA

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, “Gazze Şeridi sınırındaki gösteriler esnasında İsrail askerlerine ateş açıldı. Buna karşılık İsrail ordusu jetleri ve tankları Gazze’nin çeşitli yerlerinde askeri noktaları vurdu.” ifadelerine yer verildi.

Filistinliler, Toprak Günü’nün 42. yılı nedeniyle 30 Mart’tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise “sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006’dan beri Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını” talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Gazze sınırında 30 Mart’tan bu yana devam eden barışçıl “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterilerinde 140’tan fazla Filistinli, İsrail askerlerinin saldırıları sonucu hayatını kaybetti. (REUTERS-DHA)

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2018, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER