Kerkük İl Meclisi, Kürdistan bayrağını onayladı

Kerkük İl Meclisi, Kürdistan bayrağının resmi kurumlara asılmasıyla ilgili tasarıyı onayladı.

Kerkük İl Meclisi, Kürdistan bayrağını onayladı
Kerkük Valisi Necmettin Kerim'in daha önce aldığı kararı içeren ve Federal Kürdistan bayrağının Kerkük'te bütün resmi binalara asılmasını ön gören tasarıyı Kerkük İl Meclisi onayladı.


Kerkük'te Kürt Vali Necmeddin Kerim, 16 Mart'ta, kentteki bütün resmi kurumlara Irak'ın yanı sıra Kürdistan bayrağının asılması kararı alarak, onay için İl Meclisi'ne göndermişti. Bugün toplanan Kerkük il Meclisi tasarıyı onayladı.

DHA'nın haberine göre Meclisin Arap ile Türkmen üyeleri toplantıyı boykot etti. Toplantıyı takip eden Rudaw muhabiri, Birayeti Listesi’nin (Kardeşlik/KDP,KYB, Komünist Parti ve bazı Türkmenler) 23 üyesi ile Arap Listesi’nin 1 üyesinin toplantıya katıldığını bildirdi.

Rudaw'ın haberine göre toplantı sonrası açıklama yapan Vali Necmeddin Kerim, "Bu karar ne Araplara ne de Türkmenlere zarar verir. Karar çoğunluğun oyuyla alınmıştır" dedi.

Kararın tarihi olduğuna dikkat çeken Vali Kerim, Kardeşlik Listesi'ne dahil olan Türkmen ve Arapların da destek verdiğini vurguladı.

Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebwar Talabani de yaptığı açıklamada, Türkmenlerin bu toplantıda bayrak konusunun görüşülmemesini istediğini söyledi. Rebwar Talabani, Arapların ise gerekçe göstermeden toplantıya katılmadığını açıkladı. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER