Lavrov: ABD ve Rusya'nın Suriye planları kurtarılmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve Rusya'nın Suriye'deki savaşı sona erdirme planlarının kurtarılması gerektiğini ve bu planların bir alternatifi olmadığını söyledi.

Lavrov: ABD ve Rusya'nın Suriye planları kurtarılmalı

Lavrov BM Genel Kurulu'nda bu açıklamaları yaparken, Halep'in muhalif güçlerin elindeki kesimlerini almaya kararlı olduğunu duyuran Suriye Ordusu kente yoğun hava saldırıları düzenledi. ABD ve Rusya'nın arabuluculuğuyla varılan yedi günlük ateşkes anlaşması geçen Pazartesi günü çökmüştü.

Rus Dışişleri Bakanı ateşkesin çökmesinden "desteklediği örgütleri kontrol edemeyen" ABD'nin sorumlu olduğunu söyledi. Lavrov ateşkesin önemli koşullarından birinin, ABD'nin desteklediği ılımlı grupların kendilerini militanlardan ayırması olduğunu vurguladı.

Lavrov "Maalesef, bu ayrımı yapmayı taahhüt eden ABD öncülüğündeki koalisyon, bunu başaramadı." dedi. Ancak Lavrov "İyi arkadaşım" diye tanımladığı ABD'li mevkidaşı John Kerry'nin ülkesinin bu taahhüde bağlı kalacağını söylediğini aktardı.

Lavrov Nusra Cephesi üyelerinin yerlerinin tespit edilebileceğini ve insani yardımları mümkün kılacak bir ateşkesin hala mümkün olduğuna inandığını belirtti.

Lavrov ayrıca "küstah tavırlar ve yenilmezlik hissiyle dayatılan pervasız çözümlerin sonucu olarak Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın kanadığını" söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2016, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER