Londra'da parlamentoya saldırı: 4 kişi hayatını kaybetti

Londra bir saldırıyla sarsıldı. Parlamento binasında bir polis öldürüldü. Binaya çıkan Westminster Köprüsü'nde bir araç, yayaları ezdi. Çok sayıda polis parlamento binasına girerek arama yaptı. Polis sözcüsü olayın "terör saldırısı" olarak değerlendirdiklerini söyledi. Londra Emniyet Müdürlüğü saldırıda 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 20 kişininde yaralandığını açıkladı.

Londra'da parlamentoya saldırı: 4 kişi hayatını kaybetti

İngiltere’nin başkenti Londra’da silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda parlamento binasının hedef alındığı sanılıyor. Saldırganın Westminster Köprüsü üzerindeki yayaları ezdikten sonra parlamento binasına yöneldiği belirtildi. Araçtan inen saldırgan burada bir polis memurunu bıçakladı. Bıçaklanan polis memuru ve saldırganın da aralarında bulunduğu 4 kişi hayatını kaybetti.

Avam Kamarası Sözcüsü David Lidington, saldırganın polis tarafından vurulduğunu açıkladı. Parlamento binalarının içinde polis arama yapıyor. Polis, parlamento binası dışında şüpheli bir araç olduğu düşünüyor. Bu nedenle bölge boşaltılıyor. Parlamentoda yapılması beklenen oturum askıya alınırken milletvekillerinin bulundukları yerden ayrılmaması gerektiği söylendi. Parlamento binasındaki basın ofisi de boşaltılıyor.

Başbakan Theresa May’ın güvende olduğu belirtildi. Açıklamayı yapan sözcü May’ın nerede olduğu dair bilgi vermeyi reddetti.

İngiliz polisi, olayın terör saldırısı olarak değerlendirildiği açıkladı. Açıklamada, “Aksini yönde bir bilgi elde edilmedikçe bunu terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz” denildi. Saldırıda bir polisin bıçaklandığı ve tedavisinin sürdüğü de aktarıldı.

Westminster Köprüsü'nde bir yaralıya ilk müdaheleyi yoldan geçen bir başka vatandaş yaptı. Fotoğraf: Reuters.

Westminster Köprüsü’nde bir yaralıya ilk müdahaleyi yoldan geçen bir başka vatandaş yaptı. Fotoğraf: Reuters.

Westminster Köprüsü’nde bir aracın köprü üzerinde yayaları ezdiği belirtildi. Saldırı sırasında Westminster Köprüsü’nden Thames Nehri’ne atlayan bir kadın ağır yaralı olarak kurtarıldı.

Daha sonra parlamento binasına yönelen saldırgan bir polis memurunu bıçakladı. Polis memuru hastanede yaşamını yitirdi.

Londra Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, aralarında saldırganın da bulunduğu 4 kişinin öldüğü belirtildi. Polis yetkilisi Mark Rowley, 20 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Rowley ayrıca Westminster Köprüsü’nde yaralananların üçünün polis olduğunu söyledi. Yaralananlar arasında 15 ve 16 yaşları arasında 3 Fransız öğrenci de bulunuyor.

Bölgeye hava ambulansı sevk edilirken, parlamento binaları polis kordonuna alındı. Westminster metro istasyonu da kapatıldı.

Saldırının meydana geldiği yer, Londra’nın en merkezi noktalarından biri.

londra-helikopter

GÖRGÜ TANIKLARI: SALDIRGAN 40 YAŞLARINDA ASYALI

Görgü tanıkları siyah bir arazi aracı kullanan kişinin Westminster Köprüsü’nde yayaları ezerek polisin nöbet tuttuğu parlamentoya girmeye çalıştığını söyledi. Görgü tanıkları ayrıca en az 3 el silah sesi duyduklarını ve iki kişinin yerde yattığını aktardı.

Görgü tanıklarından biri, “Big Ben’in fotoğraflarını çekiyorduk, insanların bize doğru koştuğunu gördük hemen ardından 40 yaşlarında Asyalı bir adamın elinde bıçak taşıdığını fark ettik. Arkasından birkaç el silah sesi duyduk, karşıya geçtik. Yerde bir adam kanlar içinde yatıyordu’’ dedi. / Duvar

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER