Meksika Devlet Başkanı ABD ziyaretini iptal etti

Meksika Devlet Başkanı ABD ziyaretini iptal etti Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, ABD ziyaretini iptal ettiğini açıkladı.

Meksika Devlet Başkanı ABD ziyaretini iptal etti
Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, iki ülke arasında çıkan ‘duvar’ krizi yüzünden ABD ziyaretini iptal etti.


Sputnik’in haberine göre, Beyaz Saray’ın ziyaretin iptali konusunda bilgilendirildiğini ifade eden Nieto, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Meksika, iki ülkenin de çıkarına olacak bir anlaşma konusunda ABD’yle çalışma niyetinde olduğunu yineliyor” dedi.

ABD Başkanı Trump da iki ülke arasına örülecek duvarın maliyetini karşılamayacaklarını belirten Meksikalı mevkidaşının ABD ziyaretini iptal etmesi gerektiğini söylemişti.

ABD'nin Meksika ile 60 milyar dolarlık ticaret açığı olduğunu ifade eden Trump, “Eğer Meksika bu fazlaca ihtiyaç duyulan duvarın parasını ödemeye isteksizse, o zaman gerçekleşecek buluşmayı iptal etmek daha iyi olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Trump'ın Meksika sınırına duvar örülmesini öngören kararnameyi imzalamasının ardından yayınladığı video mesajda, Meksika'nın engellere ve duvarlara inanmadığını belirterek ABD Başkanı’nın kararını kınayan Nieto, "Defalarca söyledim, Meksika hiçbir duvar için para ödemeyecek" diye konuşmuştu.

Trump ile Nieto’nun 31 Ocak'ta ABD'yi ziyaret etmesi planlanıyordu. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 07:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER