Merkel: Türkiye'ye karşı başka çaremiz yok

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'deki tutuklu Alman vatandaşlarının serbest bırakılmasını nasıl sağlayacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: Ekonomik işbirliğini daha da azaltmak ve projeleri gözden geçirmek zorunda kalacağız.

Merkel: Türkiye'ye karşı başka çaremiz yok
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’de tutuklu olan Alman vatandaşları konusunda tonu sertleştiriyor. Merkel, siyasi gerekçelerle tutuklu olan Almanların serbest bırakılması için Türkiye’ye ‘daha fazla ekonomik baskı yapmak zorunda olduklarını’ söyledi.


Passauer Neuen Presse gazetesinde konuşan Merkel, tutuklu vatandaşlarının serbest bırakılmasını nasıl sağlayacağına ilişkin soruya “Ekonomik işbirliğini daha da azaltmak ve projeleri gözden geçirmek zorunda kalacağız” yanıtını verdi.

24 Eylül’deki genel seçim öncesinde Türkiye’ye yönelik eleştirilerini sertleştiren Merkel, Türkiye’nin AB üyeliğinin askıya alınması yönünde ay başında yaptığı açıklamayı da yineledi. Merkel, müzakerelerin askıya alınmasının oybirliği gerektirmediğini, kararın oy çokluğuyla da mümkün olduğunu savundu. Almanya Başbakanı, “Müzakerelerin oy çokluğu kararıyla askıya alınması seçeneği de bulunuyor; tüm seçenekleri değerlendirmemiz gerekiyor” dedi. Merkel, “Benim için önemli olan AB ülkelerinin kamuoyu önünde kavgaya tutuşmaması; ortak bir yol bulmalıyız” diye konuştu. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2017, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER