Moskova'da yolcu uçağı düştü

İçinde 65 yolcu ve 6 mürettebat bulunan yolcu uçağı, Moskova'dan havalandıktan, kısa bir süre sonra düştü. 71 kişiden kurtulan olmadığı açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümetten kazayı araştırması için özel komisyon kurulmasını istedi.

Moskova'da yolcu uçağı düştü
Rusya’nın başkenti Moskova’dan havalanan yolcu uçağı, kalkıştan bir süre sonra düştü. 71 yolcuyu taşıyan Saratov Havayolları’na bağlı Rus yolcu uçağının Moskova’ya düştüğü açıklandı.


Domodedovo Havaalanı’ndan kalkan uçağın, kalkıştan hemen sonra kuleyle bağlantısını kaybettiği belirtildi.

Moskova’da düşen Antonov An-148 tipi yolcu uçağının 65 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunduğu açıklandı. Ria Novosti’ye konuşan bir acil servis görevlisi, uçağın Moskova’nın banliyösü Podmoskovye’in Ramenskoye bölgesine düştüğünü söyledi.

Enkaza ulaşan ekipler yolcular ve mürettebattan kurtulan olmadığını açıkladılar.

PUTİN ÖZEL KOMİSYON İSTEDİ

Rusya Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hükümetten, uçak kazasıyla ilgili özel komisyon kurulmasını istediğini açıkladı.

Peskov, “Devlet Başkanı, hükümetin Podmoskovye’de uçak kazasını soruşturacak özel komisyonun oluşturulmasını istedi. Putin ilgili servislerin gereken arama çalışmaların yapılmasına ilişkin talimat verdi. Devlet Başkanı bu kazada yakınlarını ve akrabalarını kaybedenlere taziyelerini sunuyor” dedi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 19:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER