Netanyahu ve Trump İran konusunda hemfikir

Trump ile ortak basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, 'Birlikte, İran'ın bölgedeki saldırganlık ve terörünü sona erdirebiliriz' dedi.

Netanyahu ve Trump İran konusunda hemfikir
Netanyahu: Birlikte, İran'ın bölgedeki saldırganlık ve terörünü sona erdirebiliriz


ABD Başkanı Donald Trump, İsrail temasları kapsamında İsrail Başbakanı Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde akşam yemeği için Netanyahu, Trump'ı Başbakanlık Konutu'nda ağırladı. ​

Basın toplantısında İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD ile ilişkilerin ve işbirliğinin önemine vurgu yaptı. İran konusunda atılacak adımlara değinen Netanyahu, "Birlikte, İran'ın bölgedeki saldırganlık ve terörünü sona erdirebiliriz" dedi.

Suriye konusunda ise, kimyasal silah kullanıma karşı ABD'nin "cesur" bir hamlede bulunduğunu belirten Netanyahu, Trump'ın müdahale kararını kutladı.

Trump ise İsrail-Filistin görüşmelerini övdü. "İsrail'de bulunmak benim için çok büyük bir onur" diyen Trump, Netanyahu'nun ABD'yi ilk ziyaret eden liderlerden olduğunu hatırlattı. Bugünkü Ağlama Duvarı ziyaretinin kendisini çok etkilediğini söyleyen Trump, bölgedeki savaşın bitmesi gerektiğini belirterek bu amaçla çalışacaklarını söyledi.

Trump, Netanyahu'nun İsrail-Filistin arasında barış görüşmesi çabalarını överek bu görüşmelerin "en zorlu anlaşmalardan biri" olduğunu ifade etti. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER