Obama'dan Trump'a: Sızlanmayı kes

ABD Başkanı Barack Obama, Kasım ayında gerçekleştirilecek seçimlere hile karıştırılacağını iddia eden Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'a "Sızlanmayı kes" diye seslendi.

Obama'dan Trump'a: Sızlanmayı kes

Obama, Trump'ın daha önce hiçbir başkan adayının yapmadığı bir şekilde daha seçim yapılmadan seçimi itibarsızlaştırmaya çalıştığını belirtti.

ABD Başkanı, Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i destekleyici yöndeki açıklamalarının da şimdiye kadar Amerikan siyasetinde görülmemiş olduğunu belirtti.

Trump son günlerde kamuoyu anketlerinde puan düşüşü ve cinsel taciz suçlaması sorunlarıyla karşı karşıya. Trump, Demokratların 8 Kasım seçimlerine 'kesinlikle hile karıştıracağını' öne sürüyor. İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile görüşmesi sonrası Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Obama ise, 'Trump'ın bu iddialarının temelsiz olduğunu' söyledi.

Obama, Trump'ı "Trump'a sızlanmayı kesmesi ve oy kazanmak için kendisini ortaya koymasını tavsiye ederim" dedi. ABD Başkanı, 'daha oyun bitmeden dahi sızlanmaya başlayan birinin bir başkan olmak için yeterli özelliklerinin bulunmadığını' belirtti. Trump ve Clinton'ın üçüncü ve son TV tartışması Çarşamba günü gerçekleşecek.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER