Rusya'dan ABD'ye: SDG'yi derhal vururuz!

Suriye'nin doğusundaki Deyrül Zor'da çift koldan ilerleyen Rusya destekli hükümet güçleri ile ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasındaki gerilim tırmanıyor. Rusya, ateş açılması halinde SDG'yi vuracaklarını Washington'a iletti.

Rusya'dan ABD'ye: SDG'yi derhal vururuz!
Rusya, Deyrül Zor bölgesinde operasyon başlatan ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) “Bize saldırırsanız vururuz” uyarısında bulundu. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’nin de bu konuda bilgilendirildiği belirtildi.


‘İKİ DEFA ATEŞ AÇILDI’

Tömgeneral Igor Konashenkov’in yaptığı açıklamada, Amerikan özel kuvvetleri ile SDG’nin Fırat’ın doğusunda mevzilendiği bölgeden, Rus özel kuvvetleri ile Suriye askerlerinin IŞİD’le savaştığı bölgeye iki defa havan topu ile ateş açıldığı bilgisi verildi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “ABD’nin Udeyd’deki askeri komuta merkezindeki bir temsilciye, SDG davaşçılarının bulunduğu bölgelerden gelecek ateş açma girişimlerinin hızla sonlandırılacağını açıkça ilettik. Söz konusu bölgelerden ateş açılan noktalar derhal her tür askeri yol kullanılarak bastırılacaktır.”

NE OLMUŞTU?

Suriye ordusunun Irak sınırındaki Deyrül Zor bölgesinde üç yıldır devam eden IŞİD kuşatmasını iki hafta önce kırmasından sonra, kuzeydeki Rakka’da IŞİD’le davaşan SDG bu bölgeye de birlik kaydırmıştı. SDG Rus ve Suriye askerlerinin Fırat’ın doğusuna geçmesine izin vermeyeceklerini öne sürmüşken, Moskova ve Şam buna karşı çıkmıştı. Suriye ordusu pazartesi günü Fırat’ın doğusuna geçmişti. Esad yönetiminin Fırat’ın batısında 100 kilometrelik bir hat üzerinde kontrol sağladığı ve Rakka vilayet sınırına geldiği belirtiliyor. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER