Rusya'dan ABD'ye YPG uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'de kurmayı planladığı 30 bin kişilik sınır gücünü eleştirdi. Lavrov, Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrol ettiği bölgenin sınırlarını koruyacak gücün 'Suriye'nin bölünmesine yol açacağı' yorumunu yaptı.

Rusya'dan ABD'ye YPG uyarısı

ABD’nin Suriye’de YPG’nin de çatısı altında yer alacağı 30 bin kişilik bir sınır gücü oluşturma girişimi konusunda Rusya’dan ilk açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ‘ABD’nin Suriye’de rejim değişikliği isteyenlere yardımcı olduğunu’ söyledi.

Lavrov, ‘ABD destekli isyancılar tarafından kontrol edilen bir bölgenin kurulmasının Suriye’nin bölünmesine yol açacağı’ yorumunu yaptı.

TÜRKİYE’YE DE İDLİB’İ İŞARET ETTİ

Rus diplomasisinin geçen yılki sonuçlarına ilişkin bir basın toplantısında konuşan Lavrov, Türkiye’den de İdlib’de gözlem noktaları kurma çalışmalarını hızlandırmasını beklediklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

ABD liderliğindeki IŞİD’le mücadele koalisyonundan dün yapılan açıklamada, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolündeki bölgenin sınırlarının korunması amacıyla 30 bin kişinin katılacağı bir sınır gücünün kurulacağı belirtilmişti. Açıklamada, bu gücün Türkiye ve Irak sınırlarının yanı sıra SDG ile Suriye ordusu arasında fiili sınır olan Fırat Nehri boyunca konuşlanacağı bilgisi verilmişti.

Bu güce ‘Sınır Güvenlik Gücü (Border Security Force – BSF)’ adı verilecek. Koalisyon, 30 bin kişinin yarısının SDG üyelerinden oluşacağı, diğer yarısı için de asker toplama işlemlerinin sürdüğünü duyurdu. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER