Sabah: ABD S-400'e alternatif sunacak

Sabah gazetesi, ABD'nin Türkiye'ye Rusya'dan S-400 almaması için yeni bir teklif vereceğini yazdı. Buna göre, mayıs sonunda Ankara'ya S-400'lere alternatif olarak Patriot tipi füze savunma sistemlerini içeren bir bir teklif verilecek.

Sabah: ABD S-400'e alternatif sunacak
ABD’nin, Türkiye’nin Rusya’dan satın almak için anlaşma imzaladığı ve NATO ile gerilim yaratan S-400 füze savunma sistemlerine karşı alternatif bir teklif sunacağı belirtildi. İddiaya göre, Washington kendi teklifini bu ay sonunda Ankara’ya sunacak.


Sabah gazetesinin üst düzey bir Amerikalı diplomatı kaynak gösterdiği haberinde, teklifi, ABD Dışişleri Bakanlığı’ın askeri ve diplomasi ilişkiler departmanından sorumlu Büyükelçi Tina Kaidanow’un ileteceği belirtildi. Buna göre, Türk-Amerikan Savunma Endüstrisi Diyaloğu kapsamında Türkiye’yi ziyaret edecek olan Kaidanow, Amerikan tarafı adına S-400’lere alternatif olarak Patriot tipi füze savunma sistemlerini içeren bir bir teklif verecek.  Sabah gazetesi, görüştükleri ABD’li yetkilinin kendi tekliflerinden umutlu olduklarını, ziyaretin zamanlamasının bu açıdan çok iyi olduğunu belirttiğini yazdı.

Türk yetkililer geçtiğimiz aylarda yaptıkları açıklamalarda Türkiye’nin S-400’e olan ilgisini ana nedeni olarak ABD Kongresi’nin çıkarttığı zorlukları göstermişti. Amerikalı yetkili ise Sabah’a demecinde, Trump yönetiminin silah satışlarını bir dış politika aracı haline getirdiğini, dolayısıyla artık Kongre’den silah satışlarının kolayca geçmesi için çalışacaklarını vurguladı. Bir Türk diplomat ise, ziyaretin 31 Mart’ta gerçekleşeceğini belirtti. (Kaynak: Sabah)

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER