Sadr'dan yolsuzluğa karşı şiir

Irak seçimlerini kazanan Şii din adamı/siyasetçi Mukteda Sadr, halka bu kez bir şiirle hitap etti. Sadr, seçimden zaferle çıkmasını sağlayan yolsuzluk karşıtı söylemini şiire dökerek, halka dayanışma çağrısı yaptı.

Sadr'dan yolsuzluğa karşı şiir
Irak’ta 12 Mayıs’ta düzenlenen genel seçimleri komünist ve laiklerle yolsuzluk karşıtı bir temelde ittifak yaparak kazanan Şii din adamı/siyasetçi Mukteda Sadr, yolsuzluğa karşı bir şiir yayımladı. Sadr şiirinde, Iraklılara yolsuzluğa son verme çağrısı yaptı.


Sadr’ın şiiri, “Sizin Irak’ınız yaralı / Irak’ınızın yaraları henüz iyileşmedi / Irak’ınız işbirliğine ve dayanışmaya muhtaç” diye başlıyor. Hem ABD’nin hem İran’ın ülkedeki etkisine karşı çıkan Sadr, şiire şöyle devam ediyor: “Sizin Irak’ınız hâlâ işgalden, terörden ve yolsuzluktan mustarip / Sizin Irak’ınız yoksullarla, ezilmişlerle, yetimlerle, yaralılarla, yas tutanlarla, yaşlılarla, muhtaçlarla, engellilerle dolu / Sizin Irak’ınızda su, elektrik, tarım, sanayi, para, altyapı, hizmet, temiz bir çevre, güvenli sınırlar yok."

NE OLMUŞTU?

Mukteda Sadr’ın Komünist Parti ve laiklerle kurduğu Sairun İttifakı, 12 Mayıs’taki seçimleri yolsuzluk karşıtı bir söylemle kazanmıştı. IŞİD’e karşı zaferin ardından, Başbakan Haydar Abadi’nin seçimleri kazanması kesin görülüyordu. Sadr’ın sürpriz biçimde elde ettiği zafer, Irak’taki yolsuzluk sorununun ne kadar yaygın olduğunu bir kez daha ortaya koymuştu. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2018, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER