Şam'dan Kürtlere ve Araplara Afrin çağrısı: Türkiye'ye karşı birleşin

Şam'dan Kürtlere ve Araplara Afrin çağrısı: Türkiye'ye karşı birleşin Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat'dan Afrin açıklaması... Mikdat, bölgedeki Kürtlere ve Araplara 'Türkiye'ye karşı birleşme' çağrısı yaptı.

Şam'dan Kürtlere ve Araplara Afrin çağrısı: Türkiye'ye karşı birleşin

Şam yönetimi, Türkiye’nin Afrin harekâtına karşı tonunu sertleştiriyor. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, “Afrin Suriye Arap Cumhuriyeti’nin ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.  Suriye yönetiminin ‘Afrin ve komşu bölgelerdeki Türk varlığına karşı çalıştığını’ söyleyen Mikdat, ‘yaşananlardan Türk liderliğinin sorumlu olduğu’ iddiasında bulundu.

ARAP VE KÜRTLERE ÇAĞRI

Mikdat’ın açıklamasının en dikkat çekici kısmı ise bölge halkına yaptığı çağrıydı. Suriye devlet ajansı SANA’nın aktardığına göre, Mikdat ‘söz konusu bölgelerde yaşayan Kürtler ile Araplara birleşme ve saldırganlığa karşı koyma’ çağrısı yaptı; “Suriye Arap Cumhuriyeti’nin Suriye topraklarının her bir santimetrekaresini savunduğunu ve Suriye’nin, tarih boyunca olduğu gibi, birleşik kalacağını teyit ederiz” ifadelerini kullandı.

Mikdat Şam’da düzenlediği basın toplantısında, hava sahalarına giren tüm jetleri düşüreceklerini de söyledi. Suriyeli bakan yardımcısı, “Suriye ordusu Suriye’ye saldıran her bir jeti düşürecektir ve bu bir tehditten ibaret değildir” dedi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER