Suriye, İsrail jetini düşürdü

Suriye'de bir askeri üssü bombalamak üzere havalanan İsrail jetleri hava savunma sistemleri tarafından vuruldu. İsrail, 1 savaş uçağının Suriye'de düşürüldüğünü doğruladı. Suriye hükümet yetkilisi ise birden fazla İsrail savaş uçağının vurulduğunu öne sürdü.

Suriye, İsrail jetini düşürdü
Suriye hükümeti, bu sabaha karşı hava sahasını ihlal eden İsrail savaş uçaklarını vurduğunu duyurdu.


Suriye devlet televizyonunun haberine göre, İsrail uçakları bu sabah bir askeri üssü vurmak üzere Suriye hava sahasına girdi. Haberde Suriye hava savunma sistemlerinin bir İsrail uçağını düşürdüğü belirtildi.

Reuters’ın ismini açıklamadığı bir Suriye hükümet yetkilisi de “İsrail düşman unsuru şafakta ülkemizin iç kesimlerindeki askeri üslerden birine karşı yeni bir saldırganlık sergiledi. Hava savunma sistemlerimiz buna karşı çıktı ve birden fazla uçağı vurduk” diye konuştu.

İSRAİL: F-16 UÇAĞIMIZ DÜŞÜRÜLDÜ

İsrail ordusu da, bir F-16 savaş jetinin Suriye’de ‘İran’a ait üsleri’ vururken hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü açıklamasında bulundu.

İsrail’in yaptığı açıklamada, Suriye’de hedef alınan üslerin, İran’ın İsrail içlerine gönderdiği insansız hava araçlarının kalktığı noktalar olduğu iddia edildi. İsrail ordusunun Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre pilotun durumu iyi.

İsrail ordusu, Suriye’den havalanan ve İran’a ait olduğu belirtilen bir İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) İsrail hava sahasını ihlal etmesi üzerine düşürüldüğünü ve buna karşılık Suriye’de İran’a ait hedeflere hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 22:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER