Suriye'ye Çin de geliyor!

Pekin yönetimi, Suriye'de artık daha aktif bir siyaset izleyeceğini açıkladı. Çin'in Şam’da Büyükelçisi Şi Tsanzin, ülkesinin Suriye sürecine aktif katılım zamanının geldiğini söyledi.

Suriye'ye Çin de geliyor!
Dünyanın ‘gizli’ süper gücü Çin, Suriye’de yedi yıldır devam eden iç savaşı artık uzaktan izlemek yerine daha aktif katılım gösterecek. Çin’in Şam’da Büyükelçisi Şi Tsanzin, ülkesinin Suriye sürecine aktif katılım zamanının geldiğini söyledi.


Hürriyet’in Moskova muhabiri Nerdun Hacıoğlu’nun aktardığına göre Şi, “Suriye’deki yıkıcı ihtilaflar ardından Çin’in bu ülkenin geleceğinde daha aktif rol oynamasının zamanı geldiğini düşünüyoruz. Suriye’nin yeniden inşa edilmesinde bu ülkenin yasal yönetimiyle işbirliği yaparak her geçen günle daha ciddi katkıda bulunacağımızı düşünüyorum” dedi.

BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinden biri olan Çin, Suriye ile ilgili yedi kritik kararda çekimser kalmıştı. Pekin yönetimi, Rusya ile birlikte hareket etse de ABD’yle gerilimi tırmandırmama stratejisi izliyordu.  (Hürriyet)

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2018, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER