'Suriye'yi Fransa fırkateyni vurdu' iddiası

Humus ve Lazkiye kırsalında gece peş peşe patlamalar meydana geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, saldırının, Akdeniz'de bulunan Fransa'ya ait bir fırkateynden ateşlenen füzelerle gerçekleştirildiğini öne sürdü. Suriye askeri kaynakları, füzelerin bir bölümünün hava savunma sistemi tarafından engellendiğini duyurdu.

'Suriye'yi Fransa fırkateyni vurdu' iddiası
Suriye’nin Humus ve Lazkiye ile sahil şeridindeki Tartus, Banyas ve Hel Vadisi bölgelerinde gece saatlerinde patlamalar oldu. Yerel kaynaklar, patlamaların füze saldırısı olduğunu bildirdi.


Rusya’ya ait askeri üssün bulunduğu Lazkiye’nin, Akdeniz üzerinden fırlatılan seyir füzeleriyle vurulduğu öne sürüldü. Patlamaların yaşandığı bölgelerde ölü veya yaralı olup olmadığı konusunda ise bilgi bulunmuyor.

AFP’ye açıklama yapan Suriye askeri kaynakları, deniz yönünden atılan füzeler üzerine hava savunma sisteminin devreye girdiğini ve bazılarının engellendiğini açıkladı.

12 NOKTA HEDEF ALINDI

Saldırıda Humus’ta 2, Lazkiye’de 4, Banyas’ta 4 ve Hama’daki 47’nci Alay’da 2 olmak üzere toplam 12 patlama meydana geldiği iddia edildi. Suriye Arap Haber Ajansı (SANA) ise askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde, saldırının denizden yapıldığını ve bir kaç füzenin rejimin Hava Savunma Sistemleri’nce vurularak etkisiz hale getirildiğini kaydetti. SANA’ya göre Lazkiye’deki devlete ait teknik endüstri kurumları hedef alındı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, kentte büyük patlamalar duyulduğunu ve buradaki teknik endüstri kurumlarında bulunan mühimmat depolarının hedef alındığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Lazkiye’ye yapılan füze saldırısının, Akdeniz’de bulunan Fransa’ya ait bir fırkateynden yapıldığı açıklamasında bulundu. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2018, 21:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER