Suudilerden Trump'a tehdit: Daha güçlü misilleme yaparız!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda kaybolması nedeniyle patlak veren kriz tırmanıyor. Suudi Arabistan, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Ağır cezalar verilebilir" sözlerine "Daha güçlü misilleme yaparız" yanıtını verdi.

Suudilerden Trump'a tehdit: Daha güçlü misilleme yaparız!
Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda kaybolduğu suçlamasının kanıtlanması halinde kendilerine ağır cezalar uygulama tehdidinde bulunan ABD Başkanı Donald Trump’a yanıt verdi. Riyad, cezalandırıcı adımlara ‘misilleme’ tehdidinde bulundu.


Suudi resmi ajansı SPA’nın sitesinden bir yetkiliye dayandırılarak verilen açıklamada, “Suudi Krallığı bütün tehditleri ve altını oyma girişimlerini reddettiğini yinelemektedir” denildi.

‘KÜRESEL EKONOMİDE HAYATİ ROL OYNUYORUZ’

Açıklamada, Suudi Arabistan’a yönelik herhangi bir cezalandırıcı adıma ‘daha da güçlü’ bir misilleme ile yanıt verileceği belirtildi; “Krallık, kendisine karşı herhangi bir adıma daha da güçlü bir önlemle yanıt vereceğini vurguluyor. Krallığın ekonomisi, küresel ekonomide etkili ve hayati bir role sahip” ifadeleri kullanıldı.

Trump, dün yaptığı açıklamada, Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan tarafından öldürüldüğü iddiasının kanıtlanması halinde Riyad’a ‘ağır cezalar’ uygulayacaklarını söylemişti. Trump’ın, Suudi Arabistan’a silah satışını durdurmayacaklarını vurgulaması ise dikkat çekmişti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER