Trump: Esad büyük bedel ödeyecek

Doğu Guta'da kimyasal saldırı iddiasına ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Trump, 'hayvan' ifadesini kullandığı Suriye Devlet Başkanı Esad için "Büyük bedel ödeyecek" dedi.

Trump: Esad büyük bedel ödeyecek
Doğu Guta’daki kimyasal saldırı iddiası sonrası, ABD’den Suriye’ye saldırı sinyali geldi. ABD Başkanı Trump, “Esad kimyasal saldırı nedeniyle büyük bedel ödeyecek” dedi.


Twitter’dan açıklama yapan Trump, Esad için ‘hayvan’ ifadesini kullanırken, Rusya ve İran’ı da Suriye yönetimine verdikleri destekten dolayı  “kimyasal saldırıda sorumluluk sahibi olmakla” suçladı.

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Thomas Bossert, ABD’nin Suriye’deki kimyasal saldırıya karşılık vermek için herhangi bir ihtimali masadan kaldırmayacağını söyleyerek, rejime ‘saldırı’ mesajı verdi.

RUSYA: AMAÇLARI MÜDAHALEYİ MEŞRULAŞTIRMAK

Rusya Dışişleri yetkilileri, Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde silahlı grupların elinde tuttuğu son yer olan Duma’da, ordunun kimyasal silaha başvurduğu yönündeki iddiaların, bu ülkeye dışarıdan askeri müdahalenin meşrulaştırılması amacıyla ortaya atıldığını söyledi. Rus Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Duma’da pek çok kişinin ölmesine, çok sayıda kişinin de yaralanmasına sebep olduğu söylenen kimyasal saldırı iddiaları ‘tehlikeli provokasyonlar’ olarak nitelendi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER