Trump ifadeye çağrılmamak için önlem alıyor

NBC News: ABD Başkanı Donald Trump, Rusya soruşturmasında ifade çağrılabileceğini düşünüyor. Avukatları, özel savcı Robert Mueller'in temsilcileriyle temas kurdu. Trump'ın sözlü ifade yerine yazılı beyanda bulunmasını istediler...

Trump ifadeye çağrılmamak için önlem alıyor
ABD Başkanı Donald Trump’ın, Rusya’nın seçimlere müdahale ettiği iddialarına ilişkin soruşturmada ifade verme ihtimaline karşı girişimlerde bulunduğu ortaya çıktı. Buna göre, Trump’ın avukatları, Rusya soruşturmasının başındaki özel savcı Robert Mueller’in temsilcileriyle temas kurarak olası bir ifadeye çağrılma durumunda seçenekleri ele aldı.


NBC News tarafından üç üst düzey kaynağa dayandırılan haberde, görüşmelerin aralık sonunda yapıldığı belirtildi. Habere göre avukatlar, Trump’ın bizzat sözlü ifade vermesi yerine yazılı yanıtlar göndermesi veya suçsuz olduğuna dair yazılı bir beyanda bulunmasını mümkün olup olmadığını öğrenmek istedi. Yanı sıra avukatların bu temaslarda Trump’ın ifadeye çağrılıp çağrılmayacağını netleşmesini talep etti; böyle bir sorgunun nerede ve ne zaman yapılacağını, olası soruları ve ne kadar süreceğini de sordu.

NBC’ye konuşan bir dizi yetkiliyse, 12 yıl boyu FBI başkanlığı yapmış Mueller’in, başkanla yüzyüze görüşmekten vazgeçmeyeceği öngörüsünde bulundu. Eski savcı ve üst düzey FBI yetkilisi Chuck Rosenberg, “Savcılar kişileri bizzat görmeyi ve dinlemeyi ister. Vücut dili ve ses tonu önemlidir. Doğrudan tanıklardan yanıt isterler, avukatlarından değil. Yazılı yanıtın kabul edilme ihtimali neredeyse sıfır” dedi.

Rusya üzerine ikinci bir soruşturma yürüten Senato Adalet Komitesi’nin üyelerinden Demokrat Senatör Richard Blumenthal da aynı yorumu yaptı: “Benim tahminime göre, başkanı yüz yüze sorgulayacaktır.” (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER