Türkiye: İdlib'de ağır silahların çekilme süreci tamamlandı 

Milli Savunma Bakanlığı, Rusya ile imzalanan mutabakat kapsamında İdlib'de belirlenen bölgeden ağır silahların çekildiğini açıkladı. Bakanlık, Türkiye garantör ülke olarak sorumluluğu yerine getirdiği belirtildi.

Türkiye: İdlib'de ağır silahların çekilme süreci tamamlandı 
  Milli Savunma Bakanlığı, İdlib’te oluşturulan “silahtan arındırılmış bölge” konusunda açıklama yaptı. Ağır silahların çekilme işlemlerinin tamamlandığı belirtilen açıklamada, “Mutabakat kapsamında faaliyetlerimiz hız kesmeden sürdürülmektedir” denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 17 Eylül’de Soçi’de yaptığı görüşmede, İdlib’te “silahtan arındırılmış bölge”oluşturulması için mutabakat imzalanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, belirlenen bölgeden ağır silahların çekilmesinin tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Mutabakat gereği; sahanın coğrafi yapısı ile yerleşim alanlarının özellikleri de dikkate alınarak İGAB (İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi) sınırları boyunca 15-20 km. derinliğinde Silahtan Arındırılmış Bölge (SAB) oluşturulmuştur. Garantör ülke olarak Türkiye mutabakattaki sorumluluklarını yerine getirmiş, bu kapsamda, İdlib’de gerginliğin sonlandırılması ve karşılıklı çatışma riskinin ortadan kaldırılması maksadıyla, ağır silahların SAB’tan çekilmesi 10 Ekim 2018 tarihinde tamamlanmıştır. İdlib’de sürdürülebilir ve kalıcı barışın tesisi için mutabakat kapsamında faaliyetlerimiz hız kesmeden sürdürülmektedir.” (ANKARA/DHA)

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2018, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER