UCM'den ABD'ye: İşimizi yapmaya devam edeceğiz

Uluslararası Ceza Mahkemesi, ABD yönetiminin kendileri için yaptığı ambargo tehdidine karşılık verdi: İşimizi yapmaya devam edeceğiz.

UCM'den ABD'ye: İşimizi yapmaya devam edeceğiz
Uluslararası Ceza Mahkemesi, kendisi ile işbirliği içerisinde olmayacaklarını açıklarken, “UCM bizim için zaten ölüdür” ifadelerini kullanan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a yanıt verdi. UCM, ABD’nin tehdidine karşı “İşimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Amerikan vatandaşlarına yönelik kovuşturmalarına devam etmesi halinde Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne yaptırım uygulanacağı” tehdidinde bulunan ABD yönetimine UCM, “İşimizi yapmaya devam edeceğiz” diye karşılık verdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Washington merkezli, “Federalist Toplum” isimli sivil toplum kuruluşuna UCM hakkında yaptığı açıklamalarında, “11 Eylül’ün arifesi bugün ve ABD Başkanı adına şu mesajı vermek isterim ki ne pahasına olursa olsun kendi halkımızı ve müttefiklerimizi bu adil olmayan ve yasa dışı olan mahkemenin kararlarına karşı koruyacağız. ABD, UCM ile işbirliği yapmayacaktır. UCM’ye destek olmayacağız. İçerisinde yer almayacağız. UCM’yi kendi içerisinde ölmesi için bırakacağız. Nasıl olsa almış olduğu karar ve girişimlerle UCM bizim için zaten ölüdür” ifadelerini kullanmıştı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, soykırım, insanlığa karşı suç ve savaş suçlarından sorumlu olanları yargılıyor ve ulusal makamların bunu yapamadığı ve yapmadığı durumlarda devreye giriyor. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2018, 22:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER