Venezuela kendi kripto parasını basıyor: Petro

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinin basacağı yeni 'kripto para'yı duyurdu. 'Petro' ismi verilecek paranın ülkenin petrol, doğalgaz, altın ve maden rezervleri tarafından da destekleneceği söylendi.

Venezuela kendi kripto parasını basıyor: Petro
Venezuela, ABD’nin ekonomik yaptırımlarına karşı ‘petro’ ismiyle kendi kripto parasını basacak. Yeni para birimi, Venezuela’nın petrol, doğalgaz, altın ve maden rezervlerince de desteklenecek.


Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, her pazar günü devlet televizyonu VTV tarafından aktarılan ‘Maduro ile Pazarlar’ programında ülkesinin kullanacağı yeni kripto para birimini açıkladı. Ülkenin zengin petrol rezervleri tarafından da destekleneceği söylenen petro hakkında Maduro, “Bu, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması için yeni uluslararası finansman modellerine ilerlememizi sağlayacak. 21. Yüzyıl geldi” ifadelerini kullandı ve ‘petro’nun “Venezuela’nın parasal egemenliğini sağlayarak ülkeye yönelik ekonomik ablukayı kıracağını” kaydetti.

Maduro geçtiğimiz ay içinde Venezuela’nın dış borcunu baştan yapılandıracağını açıklamasının yanı sıra özellikle resmi petrol şirketlerinde yapılacak düzenlemelerle ekonomik sıkıntıların üstesinden gelmeye çalışıyor. 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER