YPG: Kimse kendi topraklarımızdan geri çekilmemizi isteyemez

"Fırat'ın doğusuna çekil" açıklamalarıyla ilgili olarak YPG Sözcüsü Redur Xelil, “Kimse bize kendi topraklarımızdan geri çekilmemizi isteyemez” dedi.

YPG: Kimse kendi topraklarımızdan geri çekilmemizi isteyemez

YPG Sözcüsü Redur Xelil, Türkiye’nin Cerablus’a yönelik operasyonuyla beraber üst üste yapılan “YPG Fırat’ın doğusuna geçmelidir” açıklamalarına karşılık, “Kimse bize kendi topraklarımızdan geri çekilmemizi isteyemez” dedi.

Amerika’nın Sesi Radyosu’na konuşan YPG Sözcüsü, Türkiye’nin Cerablus operasyonu ile IŞİD’i değil asıl olarak Kürtleri hedef aldığını savundu ve şöyle konuştu:

“Biz Fırat’ın batısında, Demokratik Suriye Güçleri içinde yer alıyoruz. Orada kendi topraklarımızda bulunuyoruz. Bazılarının isteği doğrultusunda kendi topraklarımızdan çıkmayız. Biz ne Türkiye ne de başka bir gücün isteği doğrultusunda hareket etmeyiz.

“Güçlerimiz orada kalacaklardır ve herhangi bir geri çekilme söz konusu olmayacaktır. Hiç kimsenin ‘YPG oradan geri çekilsin’ dayatmasında bulunma hakkı yoktur ve biz bunu kabul etmeyiz.”

“Fırat’ın doğusu” açıklamaları

Cerablus’a yönelik operasyonla beraber Türkiye’den üst üste “YPG Fırat’ın doğusuna geçmelidir” açıklamaları yapıldı.

Sabah saatlerinde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “YPG güçleri Fırat’ın doğusuna geçmelidir, aksi takdirde Türkiye olarak gereğini yaparız” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yaptığı görüşmenin ardından konuşan Başbakan Binali Yıldırım da, “ABD ile mutabık kaldığımız konu, PYD unsurlarının asla Fırat’ın batısına yayılmamaları ve faaliyet içerisine girmemeleridir. Hiçbir şekilde PYD-YPG unsurları Fırat’ın batısında varlık gösteremeyecekler” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ise konuyla ilgili olarak, “YPG ve Suriye kuvvetleri nehrin öbür tarafına hiçbir şekilde geçmemelidir, geçtikleri takdirde ABD tarafından desteklenmeyecektir” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2016, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER