Akademisyenler ne yapar?

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza veren akademisyenler, 11 Ocak’tan bu yana yaşananları hazırladıkları animasyon video ile anlattılar.

Akademisyenler ne yapar?

Barış İçin Akademisyenler’in “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisinin ardından yaşananlar animasyon video ile anlatıldı.

İmzacı akademisyenlerin hazırladığı videoda bildirinin açıklandığı 11 Ocak’tan bu yana yaşananlara yer veriliyor.

Videoda şu ifadeler yer alıyor:

“Bu Toplum: Toplumlar bir arada yaşayan insanlardan oluşur. İnsanlar bir arada yaşarken birtakım kurallar ortaya çıkar. Bu kuralları yazmak ve uygulamak için devletler vardır.

“Bu Devlet: Devlet sınırları içindeki tüm canlıların korunmasından sorumludur. Vatandaşlarının  esenliği, eğitimi ve güvenliği için çalışır.

“Bu Üniversite: Gençlere eğitim verir, değer, bilgi, eser Akademi iyi, güzel, doğru olan şeylerin peşindedir. Özgür düşünce temel prensibidir. Bu yüzden üniversite özgür bırakılmalıdır.

“Bu da Akademisyen: Akademisyenler sadece eğitim vermezler. Olumsuz durumlarda yetkilileri uyarmak, eleştirmek, doğru yolu göstermek onların görevidir.

“Savaşın, terörün, şiddetin gittikçe arttığı ülkenin birinde bir gün 1000’den fazla akademisyen bir araya gelip ‘Savaş çözüm getirmiyor; barış görüşmelerine dönülsün’ diyen bir bildiri imzaladı.

“Metnin muhatabı doğal olarak devletti.  İmzacı akademisyenlere devlet tarafından  ‘aydın müsveddeleri’, ‘karanlık’, ‘müstemleke aydınları’ dendi. Hâlbuki bu açıklamanın yapıldığı gün turistik bir noktada büyük bir terör saldırısı olmuştu, yani devlet görevi olan güvenliği sağlayamıyordu.

“Yönetime yakın medya kuruluşları imzacıları anında vatan haini ilan etti ve isimlerini, resimlerini tam sayfa yayınladılar. Gözaltılar, işten çıkarmalar, uzaklaştırmalar başladı.

“Birçok şehirde tehditler, karalamalar fiili saldırıya dönüştü.

“Devletin vatandaşına uyguladığı hukuk dışı her türlü şiddet, suçtur! Bu suça ortak olmayacağız.’

“Akademisyenlerin bütün söylediği buydu.

“Yüzlerce demokratik kitle örgütünden on binlerce destek imzası geldi. Olay sınırları aştı, dünyanın her tarafından destek açıklamaları yapıldı.

“Akademi devleti eleştirir. Bu ise suç değil görevdir.”

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER